top of page

Balti täht Andres Mustonenile

Peterburis tunnustati kultuuritegelasi, kes on märkimisväärselt panustanud Läänemere regiooni kultuurisidemete tugevdamisse. Sel aastal sai Balti tähe laureaadiks ansambli Hortus Musicus asutaja ja kunstiline juht Andres Mustonen. Preemia anti üle Talvepalees. Eelnevatel aastatel on Balti tähe auhinna saanud sellised Eesti kultuuritegelased nagu Eri Klas, Arvo Pärt, Elmo Nüganen, Lembit Ulfsak ja postuumselt ka Georg Ots.

“Sellel auhinnal on pikk ajalugu. Venemaa ja Eesti suhetes on olnud erinevaid poliitilisi protsesee. Aga inimesed, kes elavad Eestis, teistes Balti riikides või kaugemal välismaal hoiavad tunnet, et kultuur on see väärtus, millest kallimat ei ole olemas,” rääkis teatrifestivali Baltijski Dom peadirektor Segei Šub. Andres Mustoneni Vene austajad nimetavad teda Eesti kultuuri suursaadikuks Venemaal.

FOTO kultuur.err.ee

20 views
bottom of page