top of page

Opus Klassik preemiad


Selgunud on Opus Klassik preemia laureaadid. See on uus auhind, mis vahetab välja varasema, Saksamaa tuntuima muuusikapreemia ECHO Klassik. Nii klassika kui ka muude muusikastiilide tunnustusi välja andva ECHO Klassiku preemiaga seoses lahvatas tänavu kevadel skandaal, kui auhinna sai räpparite duo Kollegah ja Farid Bang, kelle lauludes on antisemiitlikku teksti. Protesti märgiks tagastasid mitmed kuulsad muusikud auhinna, nende hulgas dirigendid Enoch du Guttenberg ja Andreas Reiner ning pianist Igor Levit. End blameerinud auhinna asemele asutati uus nimega Opus Klassik. Esimeste preemiasaajate hulgas on kaks lauljat – tenor Juan Diego Flórez ja sopran Diana Damrau. Parimaks orkestriks tunnistati Leipzigi Gewandhaus-orkester ning parimaks dirigendiks Cornelius Meister. Parimate instrumentalistide auhindu anti välja kokku viis ning need pälvisid Mie Miki (akordion), Roman Patkoló (kontrabass), Daniil Trifonov (klaver), Albrecht Mayer (oboe) ja Frank Bungarten (kitarr). Aasta parimateks noorteks muusikuteks valiti tšellist Sheku Kanneh-Mason ja sopran Regula Mühlemann. Arvukates kategooriates valiti välja üle viiekümne laureaadi. Nende hulgas on ka Paavo Järvi, kes koos Bremeni kammerfilharmoonikutega nimetati XIX sajandi sümfoonilise muusika kategooria võitjaks. Auhinnad antakse kätte 14. oktoobril Berliini kontserdimajas. Täieliku laureaatide nimekirjaga saab tutvuda lehel www.opusklassik.de.

18 views
bottom of page