top of page

Konkursitulemusi

5. septembril pälvis üle-eestiline neidudekoor Leelo II Korfu rahvusvahelisel koorikonkursil grand prix’ ehk konkursi üldvõidu. Veel saavutati võit ja kuldmedal naiskooride I raskusastme kategoorias ja kuldmedal rahvamuusika kategoorias. Koori dirigent Külli Kiivet pärjati konkursi parima dirigendi tiitliga.

Konkursil osales 37 koori 20 riigist, sealhulgas ka neli koori Eestist. Grand prix’ vooru valiti viis koori, sh Haapsalu tütarlastekoor Canzone; teised koorid olid Taist, Venemaalt ja Poolast. Eesti kooridest osalesid konkursil veel ka ITL-i segakoor ja Haapsalu kammerkoor rahvamuusika kategoorias.

*

Kammerkoor Helü osales edukalt 5.–8. juulini Kreekas Prevezas toimunud XXXVI rahvusvahelisel koorikonkursil. Nii vaimulikus kui ka vabas kategoorias koguti kuldmedali väärilised punktid. Koori juhatas Küllike Joosing. Konkursi kuues kategoorias osales üle 30 koori kolmest maailmajaost ning lisaks võistulaulmisele andsid koorid kontserte.

*

Elleri kooli noorteosakonna õpilased Loviise Marie Laht (viiul, õp A. Läänelaid), Eliisabet Herta Laht (klaver, õp T. Konks) ja Richard Heinrich Laht (tšello, õp R. Mets) võtsid osa Bulgaarias Albenas 4.–11. septembrini toimunud VI rahvusvahelisest konkursist “Heirs of Orpheus”. Kõik kolm saavutasid oma vanuserühmas II koha ning nende trio saavutas ansamblikategoorias samuti II koha (õp Annela Läänelaid).

*

TMKK õpilane Tähe-Lee Liiv (õp M. Gerretz-Traksmann) osales juulis Itaalias Veneetsia laguuni rahvusvahelise muusikafestivali “Musica in laguna d’arte 2018” raames toimunud kahel konkursil. Rahvusvahelisel pianistide konkursil alla 16-aastaste vanuserühmas saavutas ta II koha. Samas korraldatud orkestrisolisti konkursil valiti ta (14-aastasena) üle-16-aastaste vanuserühmas viie pianisti hulka esinema Chioggia sümfooniaorkestri solistina. Tähe-Lee esitas Chopini klaverikontserdi nr 2 II ja III osa 14. juulil Chioggias.

*

Juulis osales TMKK 5. klassi õpilane Kristina Polov (õp K. Ratassepp) Los Angeleses toimuval rahvusvahelisel üritusel XXII “World Championship of Performing Arts”, mida nimetatakse ka kunstide olümpiaadiks. Sellel oli võimalik osaleda erievates kategooriates, näiteks instrumentaal-, laulu-, teatri- ja tantsuvaldkonnas. Kristina saavutas klaverimänguga kuld- ja hõbemedali. Osalejaid oli mitusada, rohkem kui 60 riigist.

*

31. juulist 2. augustini toimus Austrias Sankt Pöltenis rahvusvaheline Beethoveni konkurss keelpillidele. Viiuldajate kategoorias osalesid EMTA tudengid Gloria Ilves ja Merily Leotoots. I ja II kohta välja ei antud, III koha pälvis Gloria Ilves, Merily Leotoots diplomi.

Elleri kooli noorteosakonna õpilased Loviise Marie Laht (viiul, õp A. Läänelaid), Eliisabet Herta Laht (klaver, õp T. Konks) ja Richard Heinrich Laht (tšello, õp R. Mets)

Elleri kooli noorteosakonna õpilased Loviise Marie Laht (viiul, õp A. Läänelaid), Eliisabet Herta Laht (klaver, õp T. Konks) ja Richard Heinrich Laht (tšello, õp R. Mets)

22 views
bottom of page