top of page

Mihkel Poll

Eesti Kultuurkapitali aastapreemia eduka ja kõrgetasemelise kontserttegevuse eest Eestis ja välismaal ning muusikaelu korraldamise, sh festivali “Virmalised” kunstilise juhtimise eest.

“Muusiku elukutse väärtus on ju tegelikult milleski muus kui materiaalses: sellega on mõtet tegeleda ainult siis, kui rõõm muusikast kaalub üles stressi, ebakindluse ja muud mured, mis elukutsega kaasas käivad. Kunstiga tegelemise üks suuri privileege on võimalus luua oma maailm, oma universum, täites selle positiivse ning emotsionaalselt rikastavaga, sellega, mis kunstiga tegeledes inimesele avaneb. See protsess annab tõelise rõõmu ning hea enesetunde, olleski omamoodi eesmärgiks iseeneses. Edu mõte tuleb eelkõige iseenda jaoks lahti mõtestada: edu pole mitte see, kui edukas sa väliselt oled või kui palju raha sul on, vaid et kui keegi tuleb su kontserdile, siis kas ta lahkub sealt elamusega.”

Postimees november 2012

Riina Luige intervjuust

FOTO KAUPO KIKKAS

25 views
bottom of page