top of page

Madis Kolk

Eesti Muusikanõukogu preemia muusikaelu jaoks olulise väljapaistva tegevuse eest – sisulise panuse eest kontsertkorraldusse.

“Olen veendunud, et suur mitmekülgse hooajaga kontserdikeskus ei tohiks olla rangelt puhtakadeemiline paik, teatud kuulajarühmadele täielikult suletud. Konkurents erinevate kultuuritarbimise, üldse vaba aja pakkumiste vahel on muutunud sedavõrd pinevaks.
Võib tõesti olla püsima jäämise küsimus, kui ei õnnestu kaasata kontserdipaikadesse ja -kavadesse mitmevärvilisi elustiile, põiminguid teiste kunstidega, suhtlemist ja sotsiaaltööd, võimalusi kuulajale end eri suundades täiendada. Kvaliteedinõue muidugi jääb. Kõrgkunst vajab ümber keskkonda, kus inimestel hea olla, tunne et oled oodatud. Mitmel tasemel kontserdiajad, plaadi-noodi-raamatuletid, kontserdieelset kiiret kõhutäidet pakkuvad kohvikud, suveterrass, klubindus, ekskursioonid, aktuaalsetel teemadel loengud-kohtumised, näitused ja filmid. Estonia kontserdisaali sambarivide vahel on see küll keerulisem kui nüüdisaegsetes kontserdimajades, mis oma linna palju enam avatud.
Paikadeks, kus kõik ülalmainitu toimimas ja impulsse üle võtta palju, on näiteks Londoni määratud kultuurikombinaadid Barbican ja Southbank Centre.”

Sirp 24. I 2013 Tiina Mattiseni intervjuust

FOTO SCANPIX / PM / ANDRES HAABU

51 views
bottom of page