top of page

Alvar Loog

Eesti Kultuurkapitali helikunsti aastapreemia kõrgetasemelise ning originaalse ja vahetu muusikakriitika eest.

“Alvar Loog on kriitik, kes on enda suhtes ülimalt kriitiline. Kõigepealt vajab ta veenmist, et just tema on õige inimene seda või teist sündmust arvustama. Ta on põhjalik autor ja põhjalikkus väljendub muu hulgas selles, et ta armastab kirjutada pikalt. Mida rohkem tähemärke, seda parem, ütleb ta tavaliselt, ja kirjutab arvustust viimase sekundini. Ta on aus kriitik ja pole nõus kiitma ebaõnnestunud lavastusi ega puuduste ees silma kinni pigistama. Ta ei saa ärapanemisest naudingut, pigem jääb see teda segama. Loogi plussiks on eruditsioon ja kogemused. Ta oskab nähtused konteksti asetada ja maailma selgitada.”

Heili Sibrits Sakala 2015

FOTO ELMO RIIG / SAKALA

130 views
bottom of page