top of page

Chopini konkurss ajaloolistel instrumentidel

Septembris toimus Varssavis I rahvusvaheline Chopini konkurss ajaloolistel pillidel, kus osales 30 pianisti 9 riigist. Konkursi võitis 23-aastane Poola pianist Tomasz Ritter, kes on õppinud Lublinis ja Varssavis. Praegu jätkab ta õpinguid Moskva Tšaikovski-nimelises konservatooriumis klaveri, klavessiini ja ajaloolise klaveri erialal. Teist kohta jagasid Poola pianist Aleksandra Świgut ja jaapanlane Naruhiko Kawaguchi. Kolmanda koha pälvis samuti Poola päritolu Krzysztof Książek, kes sai ka eripreemia Chopini masurka esituse eest. Ülejäänud kaks finalisti olid Dmitri Ablogin (Venemaa) ja Antoine Grolee (Prantsusmaa). Finaalis esitasid kõik konkursandid ajastu instrumentidel mängiva XVIII sajandi orkestri saatel Grzegorz Nowaki juhatusel ühe Chopini kahest kontserdist.

7 views
bottom of page