top of page

“Operalia” konkursi laureaadid

Plácido Domingo asutatud “Operalia” lauljate konkursil võidutses sel aastal Itaalia-Kanada päriolu metsosopran Emily D’Angelo. 23-aastane laulja sai esimese preemia naislauljate kategoorias ning mitmeid eripreemiaid ning publiku lemmiku preemia. Konkursi finaali jõudis kokku 12 lauljat.

Parimaks meeslauljaks osutus 27-aastane Valgevene tenor Pavel Petrov. Teise koha said 26-aastane Ameerika metsosopran Samantha Hankey ja Vene tenor Migran Agadzhanjan. Kolmandale kohale jäid 31-aastane Kanada metsosopran Rihab Chaieb ja 26-aastane Vene tenor Arseni Jakovlev. Esikohtade auhinnaraha ulatus 30 000 dollarini, teise ja kolmanda koha laureaadid said vastavalt 20 000 ja 10 000 dollarit. D’Angelo ja Hankey said mõlemad ka Birgit Nilssoni nimelise auhinna. Seda on võimalik võita vaid neil konkursantidel, kes esitavad võistluse käigus muule lisaks ka Richard Straussi või Richard Wagneri teoseid. Pepita Embili zarzuela auhind läks samuti Emily D’Angelole. Don Plácido Domingo Ferreri zarzuela auhinna võitsid Pavel Petrov ja 31-aastane portugallasest tenor Luis Gomes. Selle kategooria võitjaid ootas samuti 10 000-dollariline auhinnaraha. Publikupreemia – Rolexi käekellad – said Emily D’Angelo ja Luis Gomes. CulturArte auhinna väärtuses 10 000 dollarit, mille panid välja Bertita ja Guillermo Martinez CulturArte de Puerto Rico poolt, võitis 29-aastane Brasiilia metsosopran Josy Santos. 1993. aastal Plácido Domingo poolt ellu kutsutud konkursi eesmärk on leida uusi noori ja andekaid lauljaid ning anda nende karjäärile positiivne tõuge. Igal aastal saadab oma osalemissoovi ligi tuhat 18–32-aastast lauljat üle maailma, kellest siis žürii valib välja veerandfinalistid. Sel aastal jõudis veerandfinaali 40 lauljat, kelle hulgast valiti Lissabonis toimunud konkursile välja finalistid.

bottom of page