top of page

Praemium Imperiale autasu Riccardo Mutile


11. juulil kuulutati välja selle aasta Praemium Imperiale autasu laureaadid. Jaapani kunstiühing annab auhindu viies kategoorias – maal, skulptuur, arhitektuur, muusika ja teater/film. Preemia määratakse inimestele, kes on oma alal rahvusvahelisel tasemel silma paistnud ja selle suurus on 15 miljonit jeeni (ligi 119 000 eurot). Sel aastal juba 30. korda jagatud autasu muusika kategooria laureaat on dirigent Riccardo Muti. Varem on auhinna pälvinud näiteks Arvo Pärt (2014), Philip Glass (2012), Alfred Brendel (2009), Daniel Barenboim (2007), Martha Argerich (2005), Claudio Abbado (2003), Mstislav Rostropovitš (1993), Leonard Bernstein (1990). Riccardo Muti, kes on rohkem kui poole sajandi pikkuse karjääri jooksul juhatanud mitmeid nimekaid orkestreid, töötab praegu Chicago sümfooniaorkestri muusikajuhina. Muti on ka mitmekordne Grammy laureaat ja pälvis erilise panuse ja mõju eest muusikamaailmas 2011. aastal ühtlasi Birgit Nilssoni preemia.

bottom of page