top of page

Moskvas avatakse uhiuus kontserdisaal


Moskva südalinnas asuvas Zarjadje pargis valmis sel suvel uus suur kontserdimaja. Selle peasaal mahutab 1560 ning väike saal 400 kuulajat. Veel on olemas suur ja väike amfiteater vabaõhuürituste jaoks ning salvestusstuudio. Kontserdimaja siluett meenutab lõunakaarest vaadatuna väga 1967. aasta Montreali EXPO-l olnud NSVL-i paviljoni. Zarjadje kontserdimaja asendab vana kontserdisaali, mis asus Zarjadje pargi rajamisel lammutatud hotellis. Peasaal on 20 meetri kõrgune ning sellele saab kaasaegsete insenertehniliste lahenduste abil anda toimuva ürituse laadist lähtuvalt erinevaid kujusid. Saali paigutatakse ka Moskva suurim orel. Käsitööna valminud pill tuuakse Prantsusmaalt, kuid kuulata saab seda paraku alles aasta pärast, sest paigaldus ning häälestamine võtavad veel mitu kuud aega. Zarjadje kontserdimajas peagi toimuvatele kontsertidele saab juba praegu pileteid osta. Maja avatakse ametlikult 8. septembril, mil seal esineb Peterburi Maria teatri orkester Valeri Gergijevi juhatusel, kaastegevad on ooperilauljad Albina Shagimuratova ja Ildar Abdrazakov. 9. septembril esineb uues saalis Vene rahvusorkester Riccardo Muti juhatusel. Esimesel hooajal on kontserdimaja lavale oodatud erinevate žanride esindajad: jazzlaulja Bobby McFerrin, ooperilaulja Joyce DiDonato, pianist Lucas Debargue jpt.

32 views
bottom of page