top of page

Kuningliku filharmooniaorkestri uus muusikajuht on Vassili Petrenko


Kuningliku filharmooniaorkestri uus muusikajuht on Vassili Petrenko

Praegu Liverpooli kuningliku filharmooniaorkestri ees peadirigendiametit pidav Vassili Petrenko asub 2021. aasta sügisest Londoni kuningliku filharmooniaorkestri (Royal Philharmonic Orchestra) muusikajuhi kohale. Petrenko on praegu ka Oslo filharmooniaorkestri peadirigent ja sellegi ameti jätab ta 2020. aastal. Petrenko eelkäijad Londoni orkestri ees olid Daniele Gatti (1996–2009) ja Charles Dutoit (2009–2018); viimane astus ametist tagasi käesoleva aasta alguses ahistamisskandaali järel. Petrenko oli esmakordselt kuningliku filharmooniaorkestri ees 2016. aastal, mil ta juhatas Mahleri “Ülestõusmissümfooniat”, ning viimati möödunud aastal, kui esitusele tuli Verdi reekviem. Petrenko sõnul on orkestril esituskunstile väga kaasaegne lähenemine ning nooruslik energia. Ta seab eesmärgiks leida uut publikut, eeskätt noori, ning võtta orkestris kasutusele uusi digilahendusi. Samuti loodab ta orkestriga käia nii riigisisestel kui rahvusvahelistel ringreisidel.

bottom of page