top of page

Suri dirigent Jonathan Sternberg


New Yorgis sündinud dirigent Jonathan Sternberg suri 98 aasta vanuses. Ta oli tõeline LP-de pioneer ja tegi Viini riigiooperi orkestriga mitmeid esmasalvestusi. Samuti juhatas ta Euroopas mitmete oluliste Ameerika helitööde esiettekandeid.

Sternberg sündis New Yorgis austria-vene perekonnas, õppis viiulimängu Juilliardi muusikakoolis ning jätkas õpinguid Harvardi ülikoolis muusikateaduse osakonnas. Tema dirigendidebüüt oli 1941. aastal Coplandi teosega “An Outdoor Overture”. Pärast enesetäiendamist Pierre Monteux’ juures 1946. aastal kolis ta Austriasse ning peagi oli tema debüüt Viini sümfooniaorkestri ees. Järgnevatel aastatel juhatas Sternberg Halifaxi sümfooniaorkestrit (1957–1958), Flaami kuninglikku ooperit (1962–1966) ja Harknessi balletti (1966–1968). 1971. aastal sai temast dirigeerimisprofessor Philadelphia muusikakolledžis, kus töötas kuni pensionile minekuni 1989. aastal.

7 views
bottom of page