top of page

Selgusid Classic BRIT Awards preemiasaajad


Tänavu anti üle viie aasta Londoni Royal Albert Hallis taas välja Classic BRIT Awards auhinnad. Aasta parimaks meesartistiks ja kriitikute lemmikuks tunnistati noor tšellist Sheku Kanneh-Mason. Aasta naisartistiks nimetati lauljanna Renée Fleming. Saksofonist Jess Gillam pälvis preemia uues, parima klassikakõla kategoorias. Elutööpreemia sai 101-aastane laulja ja songwriter Vera Lynn, erilist tunnustust pälvis tema viimane album “Vera 100”. Parimaks ansambliks tunnistati Michael Ball ja Alfie Boe, aasta parim heliträkk oli filmil “The Greatest Showman”. Ikoonipreemia pälvis lembetenor Andrea Bocelli ning aasta läbimurdeartisti tiitliga pärjati pianisti ja muusikaprodutsenti Tokio Myersit. Muusikateatri haridusprogrammi eripreemia pälvis Andrew Lloyd-Webber.

Classic BRIT Awards’i anti esmakordselt välja 2000. aastal. Preemia eesmärk on tunnustada erinevates valdkondades – film, muusika, televisioon, teater – tegutsevaid klassikalisi muusikuid.

1 view
bottom of page