top of page

Koorikonkursside tulemusi

Eesti koorid esinesid edukalt mai alguses Leedus toimunud rahvusvahelisel koorikonkursil “Kaunas Cantat”. Rakvere reaalgümnaasiumi lastekoor (dir Elo Üleoja) pälvis kuni 16-aastaste lastekooride kategoorias 89 punktiga hõbediplomi, Laulasmaa kooli mudilaskoor (dir Sille Ojastu ja Piret Arikainen) kuni 12-aastaste lastekooride kategoorias hõbediplomi ja TTÜ kammerkoor (dir Ilmars Millers) segakooride kategoorias kulddiplomi ning grand prix’ voorus III koha. Konkursil osales 16 koori 10 riigist.

*

Kammerkoor A. Le Coq (dir Jana Käär, Ragne Lind) võttis 20.–22. aprillini osa Vilniuses toimunud rahvusvahelisest koorikonkursist “All Nations Are Singing” ning saavutas üldkokkuvõttes III koha. Osales 11 koori Lätist, Leedust, Poolast, Valgevenest ja Eestist. Kooride hulgas oli laste-, nais- ja segakoore ning võistlus toimus ühes kategoorias. Esikoha võitis Leedu naiskoor Viva. Konkurss viidi läbi suurepärase akustikaga Vilniuse Püha Katariina kirikus.

Kammerkoor A. Le Coq Vilniuses.

*

Pärnu muusikakooli neidudekoor Argentum Vox (dir Toomas Voll) pälvis XVI rahvusvahelisel Veneetsia koorikonkurss-festivalil “Venezia in Musica” kulddiplomi ja oma kategooria võitjatiitli ning pääses ka grand prix’ vooru, kuhu valiti vaid kolm koori. Osalejaid oli Saksamaalt, Ungarist, Soomest, Rootsist, Indoneesiast, Norrast, Türgist ja Eestist.

19 views
bottom of page