top of page

Eduard Tubina põrm maeti Metsakalmistule


Foto: Sander Koit / ERR

Foto: Sander Koit / ERR

5. juunil jõudsid Rootsist Tallinna ja sängitati Metsakalmistule Eduard Tubina (1905–1982) ja tema abikaasa Erika Tubina (1916–1983) põrmud. Ümbermatmine toimus helilooja perekonna ettepanekul ning erinevate Eesti kultuuri- ja muusikainstitutsioonide koostöös. “On teada, et see oli ka tema enda soov puhata kodumaa mullas, kuid mitmel põhjusel ei olnud see realiseerunud. Kuna helilooja perekond selle protsessi lõpuks algatas, võib nüüd öelda, et üks eesti muusika suurimaid poegi on taas kodumaal,” ütles Eduard Tubina ühingu juhatuse esimees Kerri Kotta.

Helilooja ja tema abikaasa põrmu ärasaatmistseremoonia oli 4. juunil Stockholmi Skogskyrkogårdeni kalmistul. 18. juunil, helilooja sünniaastapäeval, toimus Metsakalmistul ümbermatmisega seotud mälestustseremoonia. 19. juunil oli Estonia kontserdisaalis mälestuskontsert, kus Eduard Tubina loomingut esitasid pianist Ivari Ilja, viiuldaja Sigrid Kuulmann ja ERSO Neeme Järvi juhatusel.

14 views
bottom of page