top of page

Shanghai sümfooniaorkester sõlmis plaadilepingu Deutsche Grammophoniga


Foto Stefan Hoederath. Vasakult Dickon Stainer, Long Yu, Frank Briegmann, Fedina Zhou, Philipp Justus, and Clemens Trautman

Deutsche Grammophoni uued lepinguparterid on Shanghai sümfooniaorkester ja dirigent Long Yu. Hiinas on viimasel kümnel aastal huvi klassikalise muusika vastu tublisti suurenenud, eriti pärast seda, kui hiinlaste seast on võrsunud sellised superstaarid nagu Lang Lang, Yundi Li ja Yuja Wang, kes kõik on samuti Deutsche Grammophoni artistid.

Värske leping Shanghai orkestriga peaks suurendama DG tuntust Hiina muusikaturul. Järgmisel aastal ilmub esimene album, mis tähistab ühtlasi orkestri 140. tegevusaastat. Sellele salvestatakse nii hiina kui vene muusikat eesmärgiga lähendada Euroopa ja Hiina kultuuri. Dirigent Long Yu sõnul on Shanghai rahvusvaheline linn, mis on avatud kultuurivahetusele ning suurepärane kohtumispaik ka muusikasuhete sõlmimiseks Euroopaga. Shanghai sümfooniaorkester soovib leida Euroopas tunnustust ja leida DG kuulajaskonna seast endale uut publikut. Dirigent Long Yu on Shanghai orkestriga tublisti töötanud ning nende turneede nimekiri on väärikas; osaletud on näiteks ka Luzerni festivalil. Long Yu on olnud orkestri peadirigent kümme aastat, ühtlasi on ta Hiina filharmooniaorkestri ja Beijingi muusikafestivali kunstiline juht.

6 views
bottom of page