top of page

Šoti kammerorkestri juhiks saab Maksim Jemeljantsev


Šoti kammerorkestri uueks juhiks valiti 29-aastane vene dirigent Maksim Jemeljantsev, tema ametiaeg algab järgmise aasta septembris. Jemeljantsevit tuntakse eelkõige oma saavutuste järgi barokkorkestriga Il Pomo d’Oro, kus koostöös sopran Joyce DiDonatoga salvestati Erato plaadifirmale palju tunnustust saanud album “In War & Peace”. Tänavu märtsis oli Maksim Jemeljantsev orkestri ees asendusdirigent Schuberti C-duur sümfoonia esitamisel ja ta avaldas Šoti kammerorkestri liikmetele tugevat mõju. Tšellorühma kontsertmeistri Philip Highami sõnul on Jemeljantsev väga töökas ja pühendunud dirigent, kes pöörab suurt tähelepanu fraseerimisele, dünaamikale ja stiiliküsimustele. Tema juhatusel tõusis orkestri tase juba üksikutes proovides kammeransamblile omasele tasemele. Jemeljantsev omakorda oli üllatunud, et orkestriga tekkis esimesest proovist alates sedavõrd hea kontakt. Jemeljantsev võtab teatepulga üle teiselt noorelt ja andekalt dirigendilt Robin Ticciatilt, kes on orkestriga veetnud juba pea kümme aastat.

15 views
bottom of page