top of page

Eesti jazziauhinnad 2018


Mihkel Mälgand. FOTO RENE JAKOBSON

Mihkel Mälgand. FOTO RENE JAKOBSON

25. aprillil jagati XII korda Eesti jazziauhindu. “Jazzkaare” ja Eesti Jazzliidu eestvedamisel on preemiatel sellest aastast uus kategooria, tunnustamaks eesti värsket jazziloomingut.

Auhindu jagati viies kategoorias. Tänavuse Danske jazziauhinna võitis kontrabassimängija Mihkel Mälgand. Anne Ermi sõnul on Mälgand ansamblites alati kindel tugi, nõudlik nii enese kui teiste suhtes. “Paljusid bände ei kujuta tema basskitarri või kontrabassita ette, võibolla poleks neid olemaski. Ta laseb teistel särada ja kui ise soolo ette võtab, siis on seda kuulata puhas nauding.” Danske Jazziauhinna eesmärk on laiemalt tunnustada Eesti aktiivsemaid, professionaalsemaid ja loomingulisemaid jazzmuusikuid nende kolme viimase aasta saavutuste eest, selle on alates 2007. aastast võitnud Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Siim Aimla, Raivo Tafenau, Kristjan Randalu, Villu Veski, Taavo Remmel, Meelis Vind, Kadri Voorand, Maria Faust ja Mart Soo.

Noore jazzitalendi auhinna pälvis saksofonist Lauri Kadalipp, kes on lõpetanud Elleri kooli saksofoni erialal ning õpib praegu EMTA-s. Aasta jazziedendaja Kristiina Liivik töötab Saue muusikakooli direktorina ja on sealse rütmimuusika osakonna mentor ning noorte rütmimuusikafestivali “Visioon” juht. Tänu tema tegemistele on jazzmuusika noorte seas uusi sõpru võitnud ja Sauelt on tuule tiibadesse saanud mitmed jazzmuusikud.

Kolmandat korda välja antav aasta jazzansambli tiitel kuulub Kirke Karja kvartetile, kus mängivad veel kitarrist Kalle Pilli, kontrabassimängija Raimond Mägi ja trummar Karl-Juhan Laanesaar.

Esimest korda anti sel aastal välja aasta jazzihelilooja tiitel, mis kuulub pianistile ja heliloojale Kristjan Randalule. Rahvusvaheliselt tuntud muusiku uusim album “Absence” ilmus aprillis mainekalt plaadifirmalt ECM.

21 views
bottom of page