top of page

Jätkub sari “Klassikaraadio tuleb külla”

Populaarne sari “Klassikaraadio tuleb külla” käis mais kontsertidega Järvamaa ja Pärnumaa koolides. Esinesid tänavused “klassikatähed” Kristin Müürsepp (flööt), Johannes Põlda (viiul), Tanel-Eiko Novikov (marimba), Linda-Anette Verte (viiul), Kaspar-Oskar Kramp (tromboon) ja Arko Narits (klaver). Kontserdid toimusid Albu põhikoolis, Türi ühisgümnaasiumis, Vodja koolis, Koeru keskkoolis, Paide muusikakoolis, Sindi gümnaasiumis, Häädemeeste keskkoolis ning Audru, Kihnu ja Jõõpre koolis. Kavva olid valitud lood, mis kõnetaksid noori kuulajaid, nagu Gershwini “Summertime”, popurrii John Williamsi filmimuusikast, populaarseid ja virtuoosseid lugusid Bachilt, Paganinilt, Brahmsilt, Debussylt, Tšaikovskilt ja Chopinilt, eesti muusikast Ester Mägi ja Rasmus Puuri loomingut. Kontsertide juhtidena olid kaasas Klassikaraadio toimetajad Lisete Velt ja Johanna Mängel.

Klassikaraadio algatas koolikontsertide sarja “Klassikaraadio tuleb külla” 2012. aastal. Ettevõtmist on saatnud kooliõpilaste ja õpetajate soe tähelepanu, seni on koolides antud juba 62 kontserti. Sari on pälvinud ERR-i aastapreemia, seda toetab Eesti Kultuurkapital.

12 views
bottom of page