top of page

Eesti puhkpilliorkestrite turniir 2018


Nõmme MK noorteorkester, dirigent Aigar Kostabi

Nõmme MK noorteorkester, dirigent Aigar Kostabi

11. märtsil viiendat korda korda Eesti puhkpillimuusika ühingu eestvõttel ja korraldusel toimunud Eesti puhkpilliorkestrite turniir laienes sel aastal rahvusvaheliseks, kuna esimest korda osales üks orkester Lätist. Ka žürii oli rahvusvaheline – Raine Ampuja (Soome), Piet Visser (Holland) ja Remigijus Vilys (Leedu), ikka selleks, et vältida Eesti väiksusest tingitud “kõik tunnevad kõiki” sündroomi. Samal eesmärgil oli sel korral žürii saalis paigutatud ka sirmi taha. Kindlasti olid sellel omad plussid, kuigi emotsionaalne mulje, mida pakub ühe toreda orkestri vaatamine, jäi žüriil seekord saamata. Õnneks oli saali kogunenud meeldivalt rohkearvuline publik.

TULEMUSED

A-grupp

I koht Nõmme MK noorteorkester, dir Aigar Kostabi; II koht Mart Reiniku kooli puhkpilliorkester, dir Aveli Paide ja Jaan Tilgar; III koht Padise puhkpilliorkester, dir Rene Hollo.

B-grupp

I koht Nõmme MK puhkpilliorkester, dir Mart Kivi; II koht Väägvere pasunakoor, dir Priit Sonn ja Kersti Perandi; III koht Kekava MK puhkpilliorkester, dir Elmārs Vaivods, Tabasalu MK puhkpilliorkester, dir Valdo Rüütelmaa.

C-grupp

I koht Kaitseliidu Tallinna maleva puhkpilliorkester, dir Kalev Kütaru; II koht Keila linnaorkester, dir Valdo Rüütelmaa ja Triin Viljus; III koht Tallinna linnatranspordi puhkpilliorkester, dir Andres Avarand.

D-grupp

I koht TTÜ puhkpilliorkester, dir Tarmo Kivisilla ja Diana Mäeväli; II koht Tallinna tuletõrjeühingu puhkpilliorkester, dir Aigar Kostabi; III koht Tapa linna orkester, dir Priit Rusalepp.

35 views
bottom of page