top of page

“Jazzahead” 2018

Kirke Karja kvartett. Foto Madli-Liis Parts

Kirke Karja kvartett. Foto Madli-Liis Parts

Breemenis toimus 6.–13. aprillini XIII rahvusvaheline jazzi eksportmess “Jazzahead”. Tänavuse “Jazzaheadi” esinduslikku Euroopa showcase-programmi valiti esinema ka Kirke Karja kvartett. Esinemist jälgis kohapeal vähemalt 700 jazzmuusika professionaali, üritust kanti üle ka veebis.

“Jazzahead” on kasvanud üheks olulisemaks jazzisündmuseks, kuhu tulevad kokku professionaalid üle maailma. Festivali külastab igal aastal üle 15 000 jazzihuvilise, esindatud on rohkem kui 60 riiki, ligi 1400 jazzmuusika arendamisega seotud institutsiooni ning toimub ligi sada kontserti ja showcase’i.

Eesti delegatsioon oli 13-liikmeline, lisaks viiele Eesti Jazzliidu esindajale olid kohal noored jazzmuusikud Music Estonia tiimist. ““Jazzahead” on üks kahest rahvusvahelisest jazzi suursündmusest aastas, millel osalemine on võtmetähtsusega. Teine samasse kategooriasse kuuluv sündmus on Europe Jazz Networki aastakonverents,” kinnitas Laura Põldvere, Eesti Jazzliidu juhatuse esimees. Eesti Jazzliit esitab vastavalt reeglitele igal aastal ühe kandidaadi Euroopa jazzi showcase’ile. 2015. aastal pääses sõelast läbi Peedu Kass Momentum.

7 views
bottom of page