top of page

Pulitzeri muusikapreemia Kendrick Lamarile


16. aprillil anti välja Pulitzeri preemiad, kus albumiga “DAMN.” võitis üllatuslikult räppar ja songwriter Kendrick Lamar. See on esimene kord, kui Pulitzeri muusikapreemia saab popartist. Mitteklassikalise suuna esindajatest on varem Pulitzeri preemiaga tunnustatud Bob Dylanit, Duke Ellingtoni, George Gershwinit ja John Coltrane’i. Pulitzeri preemia kolleegium tõi välja, et “DAMN.” on virtuoosne album, mis jäädvustab moodsat afroameeriklaste elu. Kendrick Lamar on varem võitnud 12 Grammyt. Ameerika väljapaistva ajakirjaniku Joseph Pulitzeri järgi nimetatud auhinda antakse välja 1917., muusikapreemiat 1943. aastast alates. Ainsa eestlasena on Pulitzeri preemia 1962. aastal saanud karikaturist ja graafik Edmund Valtman, kes oli 1959. aastast alates Ameerika kodanik ning kelle poliitilisi karikatuure avaldasid väljaanded kogu maailmas.

10 views
bottom of page