top of page

Opera Award’i preemiasaajad selgunud


Elutöö auhinna pälvinud Teresa Berganza. FOTO NEISTEMMEN.COM

Elutöö auhinna pälvinud Teresa Berganza. FOTO NEISTEMMEN.COM

9. aprillil jagati Londonis 2018. aasta rahvusvahelisi ooperiauhindu. Nominente jõudis viimasesse vooru üle saja ning laureaate valis rahvusvahelisele žürii, mille esimees oli ajakirja Opera toimetaja ja The Daily Telegraph’i muusikakriitik John Allison. Kõige prestiižikama auhinna, elutöö preemia, võitis hispaanlannast metsosopran Teresa Berganza. Parima naislaulja tiitli pälvis rootslannast sopran Malin Byström ja meeslaulja auhinna sai poola tenor Piotr Beczała. Lugejate preemia sai Lõuna-Aafrika vabariigi päritolu sopran Pretty Yende ning parimaks nooreks lauljaks valiti Kanadast pärit Wallis Giunta. Parimaks ooperidirigendiks kuulutati Vladimir Jurowski ja parimaks ooperiteatri juhiks Mariusz Treliński. Baieri riigiooper sai parima ooperiettevõtte ning Parma “Verdi festival” parima ooperifestivali tiitli. Parim ooperiorkester on La Scala teatri oma. Teatro Realis lavale tulnud Benjamin Britteni ooper “Billy Budd” sai parima uuslavastuse preemia ning Glyndebourne’i festivalil maailma esiettekandeni jõudnud Brett Deani ooper “Hamlet” parima esiettekande preemia. Parim ooperisalvestus on John Nelsoni juhatatud Hector Berliozi “Troojalased”. Opera Holland Park sai tunnustuse parima haridusprogrammi ja kaasamise eest ning Annette Campbell-White pälvis suurima filantroobi aunimetuse.

Ooperiauhindade tava sai alguse 2012. aastal ärimehe ja filantroobi Harry Hymani eestvedamisel. Eesmärk pole tunnustada juba tuntud tähti, vaid esile tõsta ja toetada ka talentide järgmist generatsiooni. Neid auhindu peetakse ooperimaailmas Oscarite vääriliseks.

4 views
bottom of page