top of page

Teatripreemiad

27. märtsil, rahvusvahelisel teatripäeval anti NUKU teatris üle Eesti teatri auhinnad eelmise aasta loominguliste saavutuste või pikemaaegse silmapaistva teatritöö eest.

Georg Otsa nimelise auhinna pälvis Mati Turi. Turi on olnud vokaalsümfooniliste suurvormide ettekandja, paljude ooperite peaosaline nii Eestis kui ka välismaal. Ta on ka Eesti heliloojate uudisteoste esmaettekandja, viljakas kammermuusika esitaja, hinnatud interpreet, kes on teinud koostööd maailma mainekate dirigentide ja orkestritega

Muusikaauhinna pälvis Juuli Lill – koomiliste Cherubino ja paruness Adelaide’i ning traagilise Maria võrdselt veenva kehastamise eest ooperis “Figaro pulm”, operetis “Linnukaupleja” ja algupärandis “Pilvede värvid” (kõik RO Estonia). Samuti pälvisid muusikaauhinna Märt-Matis Lill, Jan Kaus, Taago Tubin ja Taavi Kull erinevate teatrivormide meisterliku ühendamise eest ooperis “Tulleminek” (Vanemuine).

8 views
bottom of page