top of page

ERSO ja Rahvusmeeskoor Aasias

ERSO Hongkongis. FOTO ANASTASSIA DRATŠOVA

24. ja 25. märtsil esinesid Rahvusmeeskoor ja ERSO Hongkongi kunstide festivalil vastavalt kultuurikeskuses ja linna kontserdisaalis. Soome dirigendi Leif Segestrami juhatusel kõlasid Sibeliuse “Kullervo-sümfoonia” solistidele (Monika-Evelin Liiv, Rauno Elp), meeskoorile ja sümfooniaorkestrile, Wagneri “Apostlite püha õhtusöömaaeg” meeskoorile ja orkestrile (koos kohaliku meeskooriga) ning koorid Wagneri ja Gounod’ ooperitest. ERSO esituses kõlasid Arvo Pärdi “Cantus” ja Tubina “Eesti tantsud” (solist Arvo Leibur).

Hongkongi kunstide festival toimus esimest korda 1973. aastal ja see on toonud kokku kõrgetasemelisi interpreete, ansambleid ja orkestreid üle kogu maailma. ERSO ja Rahvusmeeskoor esinesid viimati koos väljaspool Eestit 2011. aastal Stockholmis “Läänemere festivalil”.

Eesti vabariigi 100. aastapäeva puhul andis Eesti Rahvusmeeskoor kontserte Pekingis, Shanghais ja Singapuris. Koos ERSO-ga esineti Hongkongis kunstide festivalil.

Rahvusmeeskoori kontserdid olid 20. märtsil Pekingi ülikoolis, 22. märtsil Shanghai Symphony Hallis ja 27. märtsil Singapuris Esplanade’i kontserdimajas peadirigent Mikk Üleoja juhatusel. Kavas oli: Mendelssohn, Schubert, Rahmaninov, Henrik Ødegaard, Giovanni Bonato, Veljo Tormis ja Galina Grigorjeva. Kaasategev oli ERSO tšellorühma kontsertmeister Theodor Sink.

8 views
bottom of page