“Noor helilooja 2018” on Marta-Liisa Talvet


Marta-Liisa Talvet, Kristjan Kannukene ja Anna-Margret Noorhani. Foto: Gabriela Liivamägi

Marta-Liisa Talvet, Kristjan Kannukene ja Anna-Margret Noorhani.Foto: Gabriela Liivamägi

10. aprillil toimus EMP-i raames Elleri kooli Tubina saalis konkursi “Noor helilooja 2018” finaalkontsert. Konkursile laekus 24 teost noortelt üle Eesti, finaali pääses 7 teost. Žürii koosseisus Kristo Matson, Ardo-Ran Varres ja Liisa Hirsch otsustas noore helilooja tiitliga pärjata Marta-Liisa Talveti (s 1998) teose “Kirjutan su nime” eest klaverile, tšellole ja elektroonikale. Lisaks pärjati eriauhindadega Kristjan Kannukese teos “Hingeldamine” keelpillikvartetile ja Anna-Margret Noorhani teos “Process of Immersion” kahele trompetile, flüügelhornile, tromboonile ja tuubale. Marta-Liisa Talvet õpib Elleri kooli kompositsiooniosakonnas Age Veeroosi juures. Konkurss “Noor helilooja 2018” toimus sel aastal neljandat korda ning on suunatud 12–23-aastastele noortele.

24 views