top of page

Tartu Jaani kiriku uus klaver

Uue klaveri üleandmisel esinenud muusikud. FOTO TARTU JAANI KIRIK

Uue klaveri üleandmisel esinenud muusikud.FOTO TARTU JAANI KIRIK

SA EELK Toetusfondi nõukogu esimees, ettevõtja Indek Laul kinkis Tartu Jaani kirikule spetsiaalselt kirikule valmistatud kontsertklaveri Estonia 225. Klaveri üleandmise kontserdil 25. märtsil esinesid Tanel Joamets, Andre Hinn, Piia ja Peeter Paemurru, Liisa-Maria Marrandi, Margus Riimaa, German Gholami ja Jorma Toots. Jaani kirik on vanim säilinud kontserdipaik Tartus. Kirik on köetud, seal on suurepärane autentne akustika, aga head pilli seal ei olnud. Eesti Kontserdi peaprodutsent Lauri Aav ütles, et tänu uuele klaverile laienevad Jaani kiriku võimalused kontserte korraldada. “Tartus on nüüd veel üks suurepärase akustikaga kammermuusika esitamise paik. Veelgi märkimisväärsem on aga Eesti kultuuriruumis üsna harukordne metseenluseakt, millega kultuuriteadlikud äriringkonnad suunavad oma abi ja vahendid sinna, kus need tõepoolest oodatud ja vajalikud on,” rääkis ta.

SA EELK Toetusfondi eesmärk on toetada Eesti evangeelset kirikut kristliku usu, maailmavaate ja kultuuri edendamisel ning pärandi säilitamisel Eestis. Toetusfondi asutasid eraisikutena Indrek Laul (fondi nõukogu esimees), Janek Mäggi (fondi nõukogu aseesimees), Väino Kaldoja ja Urmas Viilma. Lisaks neile kuuluvad nõukokku Heiti Hääl, Jüri Kraft, Mart Hirtentreu ja Jüri Ehasalu.

20 views
bottom of page