top of page

Muusikafestivalid taotlevad soolist võrdõiguslikkust

Nelikümmend viis muusikafestivali ja konverentsi on lubanud 2022. aastaks saavutada programmides soolise tasakaalu. BBC “Proms”, Cheltenhami muusikafestival, “Spitalfields Music”, Huddersfieldi nüüdismuusika festival ja Aldeburgh’ festival on vaid mõned neist, kes on ühinenud Inglismaal tegutseva PRS sihtasutuse üleskutsega. Ettevõtmine investeerib ja pöörab tähelepanu just naiste talendile, kes loovad muusikat ning toovad nüüdsimuusikasse uuendusi ja värskust. Festivalidel paluti võimalusel üleskutsega ühineda. Näiteks BBC “Proms” on lubanud, et 2022. aastal tellitakse 50% uudisteostest just naisheliloojatelt, samas ei rakendata sellist sookvooti ei solistide ega ka dirigentide puhul. PRS sihtasutuse tegevdirektor Vanessa Reed avaldas lootust, et see üleskutse kiirendab muutusi ja saab vundamendiks tasakaalustatumale muusikatööstusele, mis toob kasu kõigile.

11 views
bottom of page