top of page

James Levine MET-ist vallandatud


Metropolitan Opera lõpetas lepingu dirigent James Levine’iga, kui sisejuurdlusel leiti kindlaid tõendeid, et Levine on teisi töötajaid seksuaalselt väärkohelnud ja ahistanud. Uurimise käigus intervjueeriti kokku 70 inimest. Vestlustest selgus, et väärkohtlemine algas juba enne kui Levine püsivalt Metropolitan Operasse tööle asus. Ametlikus teadaandes ütlesid ooperimaja esindajad, et tõendite alusel saab väita, et James Levine väärkohtles ja ahistas eelkõige just haavatavaid, oma karjääri algfaasis olevaid muusikuid, kelle üle tal oli autoriteeti. Nende faktide valguses peab tööandja Levine’i töölepingu jätkamist kohatuks ning täiesti võimatuks. 74-aastase dirigendi leping peatati esialgu detsembris, kui uurimine algas. Levine’i sõnul olid süüdistused alusetud. Levine oli Metropolitan Opera muusikaline juht kokku 40 aastat.

7 views
bottom of page