top of page

Rahvusooper Estonia Lätis

27. veebruarist 1. märtsini vahetasid Rahvusooper Estonia ning Läti rahvuslik ooperi- ja balletiteater lavad, et mõlemate riikide 100. sünnipäeva puhul naabermaade publikule oma kunsti tutvustada.

Eesti rahvusooperi peadirektor Aivar Mäe: “Olime Riias juba 1998. aastal ning see on juba teine vahetus. Kolm aastat tagasi otsustasime teha Eesti Vabariigile kingituse ja külastada lähinaabrite teatreid. Alustasime Peterburis Maria Teatrist, sealt edasi Soome ja nüüd järgmine oligi Läti. Mais ootab meid Leedu rahvusooper ja novembris osaleme Glasgow’ tantsufestivalil. Oma suure tuuri lõpetame Moskva Suures Teatris,” selgitas Mäe.

“Lähinaabrid võtavad külalisi vastu äärmiselt hästi, Peterburis aplodeeris rahvas lausa püstijalu. Võibolla kõige üllatavam oli beebikontsert Riias käib, kus pidime müüki panema lisakontserdid, sest rahvas ei mahtunud ära.”

RO Estonia viis Läti rahvuslikku ooperi- ja balletiteatrisse oma etendustest Tubina balleti “Kratt” ja Hindemithi ooperi “Cardillac”, mõlema dirigent Vello Pähn, samuti toimus ooperi- ja balletigala. Läti rahvuslik ooperi- ja balletiteater oli samal ajal Estonias, kus sai kuulata-vaadata Leo Mujici balletti “Šeherezade ja tema lood”, Verdi ooperit “Nabucco” ja ooperigalat.

2 views
bottom of page