top of page

Lahav Shani nimetati Iisraeli filharmoonikute uueks muusikajuhiks


2020. aasta sügisest saab Iisraeli filharmoonikute uueks muusikajuhiks Lahav Shani. Orkestri muusikajuht on olnud alates 1977. aastast, seega üle 50 aasta, Zubin Mehta. Iisraeli filharmoonikute kodulinnast Tel Avivist pärit Shani on praegu 29-aastane. Tema esimene koostöö selle orkestriga oli 2007. aastal klaverisolistina, 2013. aastal, pärast võitu Mahleri-nimelisel dirigentide konkursil, dirigendina, ning sellest ajast alates on ta korduvalt olnud selle kollektiivi külalisdirigent. Lahav Shani peab ametisse nimetamist suureks auks, eriti arvestades seda, et tema eelkäija on selline legendaarne dirigent. Iisraeli filharmoonikutel on Shani sõnul olnud suur mõju tema muusikuks kujunemisel.

8 views
bottom of page