top of page

Kultuurkapitali aastaauhinnad ja maakondade parimad

Peep Lassmann

2. veebruaril anti Kultuurikatlas üle Eesti Kultuurkapitali aastapreemiad eelmise aasta silmapaistvamaile kultuuri- ja sporditegelastele. Rahvakultuuri valdkonnas pälvis peapreemia Heli Jürgenson – XII noorte laulupeo “Mina jään” peadirigent. Helikunsti valdkonna peapreemia sai Olari Elts – Eesti heliloomingu edendaja kodu- ja välismaal; elutööpreemia pälvis Peep Lassmann – traditsioonide edasikandja, kellel on pikaajaline viljakas tegevus interpreedi, pedagoogi ja muusikategelasena. Rahvakultuuri sihtkapitali koorimuusika aastapreemia sai noor dirigent ja helilooja Rasmus Puur. Juhan-Henrik Uppin pälvis rahvamuusika aastapreemia rahvamuusikapeo loomingulise juhina ning Ants Taul pärimuskultuuri aastapreemia torupilli traditsiooni hoidmise ja edendamise eest. Maian-Anna Kärmas sai rahvakultuuri loomingu aastapreemia originaalheliloomingu eest tantsu valdkonnas.

Kultuurkapitali maakondlikud ekspertgrupid tunnustasid 2017. aasta silmapaistvamaid sportlasi ja kultuurielu edendajaid. Järvamaa kultuuripärli tiitli pälvis Malle Nööp töö eest kooride dirigeerimisel, ansamblite ja solistide juhendamisel, tantsurühmadele tantsumustrite õpetamisel, Järvamaa esindamisel nii Eestis kui piiri taga. Põlvamaa kultuuripärli tiitli sai muusik Jalmar Vabarna Treski küüni, uue ja omalaadse kontserdipaiga ellukutsumise eest. Pärnumaa kultuuri elutööpreemia sai Jüri Alperten Pärnu Linnaorkestri pikaajalise ja kõrgetasemelise kunstilise juhtimise eest. Saaremaa kultuuripärli tiitli pälvis Edoardo Narbona uue energia loomise eest kultuuriruumis. Valgamaa elutööpreemia pälvis Tõnu Tamm – jäägitult loodust ja muusikat armastav Leigo talu peremees.

bottom of page