top of page

Konkursitulemusi

28. I – 4. II toimus Narvas XII rahvusvaheline Chopini konkurss. Žürii töös osalesid Peep Lassmann (Eesti), Julia Kociuban (Poola), Viktor Portnoi (Venemaa), Ruta Riktere (Leedu) ja Juhani Lagerspetz (Soome).Konkursi Grand prix pälvis Timofei Starovoitov Venemaalt. Laureaatide ja diplomandide hulgas olid veel noored pianistid Venemaalt, Valgevenest, Aserbaidžaanist, Poolast, Ukrainast, Leedust, Lätist, Armeeniast, Türgist, Austriast Eestist ja Hiinast. Eestist osalesid Anna Lyablina Sillamäe muusikakoolist ning Jana Potštarjova, Sofia Khvichia, Tähe-Lee Liiv, Arko Narits ja Karl Johan Nutt Tallinna muusikakeskkoolist. Parimatena sai II vanuserühmas diplomi Sofia Khvichia (TMKK, õp M. Jürisson) I vanuserühmas II voorus osaleja tänukirja Jana Potštarjova (TMKK, õp M. Jürisson) ning II vanuserühmas sama tänukirja Tähe-Lee Liiv ja III vanuserühmas Arko Narits.

31. jaanuaril toimus Valmieras XXIII rahvusvaheline noorte pianistide konkurss, kus oli 57 osavõtjat Venemaalt, Leedust, Lätist ning Eestist. Konkurss viidi läbi neljas vanuserühmas. TMKK õpilastest pälvisid A-vanuserühmas diplomi Grete Allas (III kl, õp K. Ratassepp), III koha Kärt Mikalai (III kl, õp M. Jürisson); B vanuserühmas III koha Kristina Polov (IV kl, õp K. Ratassepp); C- vanuserühmas III koha Hans Matthias Kari (VII kl, õp K. Ratassepp); D-vanuserühmas diplomi Hanna-Liisa Reiljan (IX kl, õp K. Sumera) ning III koha Tartu Elleri kooli õpilane Karina Agnes Raudkats (õp J. Golub, R. Ernstson).

8 views
bottom of page