top of page

20 aastat klaveriansamblite festivali “Allegro”

Klaveriansambliselts Allegro ja samanimeline festival sai alguse 1999. aastal, kui Kohilas Tohisoo mõisas korraldati esimene festival. Festivali eestvedajad olid õed Maie Koldits ja Malle Velmet. Tänavu tähistas festival juba oma 20. aastapäeva. Kuni 2010. aastani peeti festivali Tohisoo mõisas. 2011–2013 koliti festival Lasnamäe muusikakooli. 2014. aastast alates toimub festival G. Otsa nimelises Tallinna muusikakoolis. Festivali korraldustoimkonda kuuluvad praegu Anu Pärn (Lasnamäe MK), Veera Nöps (Paldiski MK), Tiina Muddi (Jõelähtme MKK) ja Maie Koldits (Otsa kool).

XX festival viidi läbi 3. veebruaril samuti G. Otsa muusikakoolis. Osales 94 õpilast 14 koolist: Aseri, Kreenholmi, Lasnamäe, Paide, Paldiski, Türi, VHK ja Tartu II muusikakool, Ahtme kunstide kool, Jõelähtme muusika- ja kunstikool, Püha Johannese kool, Tallinna huvikeskus Kullo, TMKK ja G. Otsa muusikakool. Koos õpilastega esinevad alati ka õpetajate ansamblid. Tänavu mängis 10 õpetajat 7 muusikakoolist.

Läbi aastate on klaveriansamblifestivalid olnud rohkearvuliste osalejaskonnaga väga populaarsed üritused. Osavõtjaid on olnud igal aastal saja ringis. Festivalil on olnud oluline mõju muusikute järelkasvule, see on andnud konkursivabas innustavas õhkkonnas esinemisvõimalusi nii õpilastele kui ka nende õpetajatele. See üritus on aidanud klaveriõpilasi ja õpetajaid ühendada üheks pereks, nautimaks ansamblimängu kui suhtlemisvormi ning tutvustades repertuaari läbi mitme sajandi, sealhulgas eesti muusikat.

39 views
bottom of page