top of page

Tamara Unanova


2. jaanuaril suri väljapaistev muusikaajakirjanik ja muusikategelane Tamara Unanova.

Tamara Unanova on pärit Doni-äärsest Rostovist. Sealses riiklikus ülikoolis õppis ta ka võrdlevat keeleteadust. Elu ja töö tõi teda Tallinna, kus ta töötas aastaid kultuuriajakirjanikuna ajalehes Den za Dnjom ja venekeelses Postimehes. Ta oli ka ajakirja Muusika pikaaegne hinnatud kaasautor.

Tamara Unanova tekstid paistsid silma suure eruditsiooni ja põhjalikkusega ning olid alati sütitavad, kaasahaaravad ning äärmiselt sügavuti minevad. Ta on intervjuudes portreteerinud lugematul arvul vene ja eesti silmapaistvaid kultuuritegelasi, nende hulgas Eri Klas, Dmitri Bertman, Jüri Alperten, Selvadore Rähni, Nikolai Luganski, Dmitri Baškirov, Nikolai Demidenko, Tatjana Grindenko, Polina Ossetinskaja ja paljud teised väljapaistvad muusikud. Loomingulised ja sisukad olid ka tema artiklid ja kontserdiarvustused. Tamara Unanova suur armastus kuulus muusikateatrile ning sellest valdkonnast jättis ta maha arvukalt ooperi- ja balletiteemalisi käsitlusi. Tamara Unanova pärandist on kavas välja anda raamat ja teha tekstid kättesaadavaks ka interneti vahendusel.

30 views
bottom of page