top of page

Sadakond mandoliinimängijat tähistab Eesti juubelit

Eesti vabariigi sajanda aastapäeva kuul astub neljas Eesti suurimas kontserdisaalis üles enneolematu mandoliiniorkester, mis koondab peaaegu kõiki praegu aktiivselt mandoliinimänguga tegelevaid muusikuid. Enam kui sajaliikmeline orkester koosneb erinevas vanuses mängijatest üle terve Eesti.

Kontserdikava “Sada mandoliini Eesti sajandal sünnipäeval” vaatab tagasi meie mandoliinimängu traditsioonile, mis on samuti umbes saja-aastane. Kontserdil vahelduvad pillilood videointervjuudega, kus endisaegsed mandoliinimängijad meenutavad noorusaega ja toonast väga aktiivset mandoliiniharrastust. Nad mängivad ka ühe ammuse lemmikloo, millele järgneb sama pala esitus suurelt mandoliiniorkestrilt. Repertuaar koosneb kõigile tuttavatest rahvalikest lugudest ja maalib koondportree Eestist ja tema inimestest.

Kontserdid toimuvad 13. veebruaril Vanemuise kontserdimajas, 14. veebruaril Estonia kontserdisaalis, 18. veebruaril Jõhvi kontserdimajas ja 28. veebruaril Pärnu kontserdimajas. Korraldab Eesti Kontsert.

11 views
bottom of page