top of page

Eesti Filharmoonia Kammerkoor 35. Ajalugu piltides


Raamatusse on koondatud fotosid olulistest sündmustest ja erilistest hetkedest EFK 35 tegevusaasta jooksul. Raamatu koostaja on Tõnu Tormis ja kujundaja Mari Kaljuste.

Kvaliteetse fotomaterjali vahendusel saab koori ajaloost värvika ja emotsionaalse pildi. Jäädvustatud on unikaalseid situatsioone, erinevaid esinemispaiku koos erinevate dirigentidega. Lisaks pidulikele sündmustele ja nn paraadfotodele sisaldab trükis karakteerseid kaadreid EFK neljast peadirigendist, aga ka olustikulisi momente pikkadelt reisidelt. Raamatu koostaja fotograaf Tõnu Tormis on koori ridades laulnud alates selle asutamisest 1981. aastal. Tormise sõnul püüdis ta fotod reastada kronoloogiliselt ning valida pilte, kus koor oleks peal tervikuna: “Esikaanel kasutasime fotot Muhu kirikust, mille ees oleme teinud neli fotot eri aegadel ja erineva koosseisuga. Tagakaanel poseerib kammerkoor Sydney ooperimaja ees, kus oleme esinenud kolmel korral ja iga kord selle ees ka pildistanud. Andsime fotoraamatu välja ka viis aastat tagasi, käesolev on selle järg.” Raamatus on ka Kaupo Kikkase, Mait Jüriado, Tarvo Hanno Varrese ja Erlend Arrase pilte. Trükisest leiab ühtlasi EFK CD-plaatide täieliku loetelu, tähtsamaid fakte koori ajaloost, ülevaate esinemispaikadest ning koostööpartneritest − dirigentidest ja orkestritest.

10 views
bottom of page