top of page

Lasnamäe muusikakooli resideeriv helilooja on Alo Põldmäe

Alo Põldmäe koos õpilase Mati Ledenjovi ja õpetaja Aivi Tilgaga.

Alo Põldmäe koos õpilase Mati Ledenjovi ja õpetaja Aivi Tilgaga.

Pilliõpetajad teavad, et õpilase parim motiveerija on huvitav ja meeldiv muusikapala, mis kutsub harjutama. Paraku ei ole vahvaid lastepäraseid lugusid muusikakoolis õpetatavatele instrumentidele just ülearu palju ja eriti on puudu kaasaegsest eesti heliloomingust. Vaeslapse osas on oreli-, akordioni-, metsasarve-, trombooniõpilased.

Lasnamäe muusikakooli õppealajuhataja Sirje Mõttus mõtles paluda koostööle mõne toreda helilooja. Valik langes Alo Põldmäele, kelle loomingus on lastepalu nii klaverile kui ka teistele instrumentidele. Ta on ka aastakümneid pedagoogina töötanud Tallinna ja Tartu muusikakoolides, kus tema juures on õppinud kompositsiooni rohkem kui 80 last ja noort, neist mitmed nüüdseks tuntud Eesti heliloojad.

Alo Põldmäe tuli ideega entusiastlikult kaasa. Esimestel kolmikkohtumistel helilooja-õpilane-õpetaja said noored interpreedid arvamust avaldada, mis võiks olla uute teoste teemad või peategelased, õpetajad tutvustasid heliloojale oma pillide võimalusi ja õpilaste tehnilisi võimeid ning helilooja tutvus laste oskustega. 16. detsembril tulevad esimesed kaks uut lugu – üks orelile ja teine akordionile – esitusele kooli jõulukontserdil Metodisti kirikus. Tänu Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali toetusele saab Põldmäe õppeaasta jooksul luua lastepalad veel flöödile, metsasarvele, tromboonile, saksofonile, klaveritriole ja koguni kammerorkestrile. Mais toimuval autorikontserdil esitleb kool kõiki valminud teoseid. Neid saavad edaspidi repertuaari võtta kõik soovijad.

98 views
bottom of page