top of page

Konkursitulemusi

24.–26. novembrini toimus Riia Väikese gildi saalis VI rahvusvaheline noorte pianistide konkurss “Rīga piano”, kus pälvisid auhinnalisi kohti TMKK õpilased. Carita Irjas (VI klass) sai II preemia ja Grete Eliise Kask (X klass) II preemia ning eripreemia “Juris & Regina Lūsis in memoriam”, millega kaasneb esinemine orkestriga Riias 2018. aasta märtsis. Mõlema noore pianisti õpetaja on Martti Raide.

Konkursil osales soolomängu kategoorias 57 pianisti 16 riigist: Belgia, Eesti, Hiina, Holland, Itaalia, Jaapan, Leedu, Läti, Malaisia, Poola, Saksamaa, Šveits, Taivan, Ukraina, Valgevene ja Venemaa. Konkurssi hindas rahvusvaheline žürii koosseisus: Arta Arnicane (Läti/Šveits), Olga Paliy (Ukraina/Suurbritannia), Sergejs Osokins (Läti), Gintaras Januševičius (Leedu/Saksamaa) ja Sławomir Wilk (Poola).

Elleri kooli tütarlastekoor võitis Derry rahvusvaheliselt koorifestivalilt Põhja-Iirimaal peapreemia. Võidu toonud punktisumma oli 94,1, mis on festivali viimase viie aasta kõrgeim. Koor sai ka eriauhinna parima vanamuusika pala esituse eest, milleks oli “Fair Phyllis”. Koori dirigent on Külli Lokko.

Elleri Tütarlastekoor Derrys.

Elleri Tütarlastekoor Derrys.

27.–29. oktoobril toimus Itaalias XV rahvusvaheline Carlino klarnetikonkurss, kus Elleri kooli I kursuse õpilane Kevin Mattias Klasman (õp T. Kalm) saavutas junior A vanuserühmas III koha.

23. –28. oktoobrini toimus Prantsusmaal Nizzas X klaverikonkurss, kus TMKK V klassi õpilane Kadri Meitus (õp J. Rostovtseva) saavutas oma vanusegrupis II koha. Konkursil osales kokku üle 200 pianisti vanuses 6–28 eluaastat. Osavõtjaid oli Prantsusmaalt, Iirimaalt, Hiinast, Jaapanist, Itaaliast, Venemaalt, Rumeeniast, Saksamaalt, Leedust, Šveitsist, Serbiast, Poolast ja Eestist.

21 views
bottom of page