top of page

Alexander Ullman võitis Liszti konkursi


Briti pianist Alexander Ullman võitis Utrechtis XI rahvusvahelise Franz Liszti nimelise pianistide konkursi, saades preemiarahaks 20 000 eurot ning paketi väärtusega üle 300 000 euro, et edendada karjääri. Minsoo Hong (Lõuna-Korea) pälvis teise koha ning kolmandaks tuli Dina Ivanova (Venemaa). Žüriisse kuulusid Joop Daalmeijer, Dmitri Aleksejev, Janina Fialkowska, Peter Frankl, Markus Groh ja Leslie Howard. Kohe pärast võitu pakuti Ullmanile ka Madalmaade kontserdituuri, millega kaasneb esinemine Amsterdami Concertgebouw’s. 1991. aastal sündinud Ullman on õppinud Philadelphia Curtise muusikainstituudis ning Londoni kuninglikus muusikakolledžis. 2011. aastal võitis ta Budapestis rahvusvahelise Liszti-nimelise konkursi. Lähiajal on tal ees esinemised Korea ja Norra raadio sümfooniaorkestriga ning soolokontserdid Belgias, Leedus, Sloveenias, Colombias ja Hiinas. Kavas on välja anda plaat vene balletimuusika transkriptsioonidega firmale Rubicon. Utrechtis on Liszti konkurss alates 1986. aastast ning üks nimekamaid võitjaid on olnud Yundi Li (1999).

14 views
bottom of page