top of page

Aavo Otsa pedagoogitöö aastapäevad


11. oktoobril tähistati Tallinna Mustpeade majas kontserdiga “Musitseerimisrõõm” Aavo Otsa pedagoogitöö 40. ja temanimelise muusikastuudio tegevuse 15. aastapäeva. Aavo Otsa muusikastuudio kutsuti ellu 2002. aastal eesmärgiga arendada ja süvendada noorte solistide ja kammermuusikute oskusi ning leida ja laiendada rahvusvahelise koostöö võimalusi. Stuudio annab andekatele muusikutele täiendavat erialast õpet ja ansamblimängu koolitust ning tegutseb puhkpillisolistide ja -ansamblite rahvusvahelisele tasemele tõstmise nimel, ühtlasi edendades ja propageerides puhkpilliharrastust Eestis.

Kontserdil astusid üles puhkpilliõpilased ja -vilistlased, solistidena Neeme Ots ja Aarne, Raivo Rüütelmaa, Kaarel Luikmel, Sander Laasma, Eerik Bahovski, Max Hein, Mart Reinmets, Andreas Kalvet, Mattis Johan Mere, Jan Marius Laur, Margus Möller, Siim Sander Sonn, Märt Metsla (neist mõned solistid ka duos oma õpetajaga) ning Aavo Otsa asutatud ja juhitud kollektiivid Tallinna Puhkpillisümfoonikud (TMKK), Brass Academy ning Eesti Noorte Brass. Klaveril saatsid Meeli Ots, Jaan Ots ja Kaisa Laasik, dirigeerisid Aavo Ots, Priit Sonn ja Valdo Rüütelmaa.

Aavo Ots on oma alal tegutsenud suure pühendumusega. Alustanud 1977. aastal muusikakeskkooli trompetipedagoogina ja seejärel peatselt konservatooriumi õppejõuna on ta andnud tuhandeid pillimängutunde, algatanud uusi kollektiive, organiseerinud muusikaüritusi, korraldanud ja õpetanud puhkpilli suveakadeemiatel, andnud välja trompetiõpikuid, tellinud ja esitanud meie heliloojate uusi teoseid, juhatanud üldlaulupidudel, viinud meie pillimehi mujale maailma. 2017. aastal toimusid juba 28. korda tema algatatud rahvusvahelised trompetipäevad. Tänu sellele on Eesti ja Tallinn saanud laialt tuntuks, siia tulevad meelsasti esinema või õpetama kuulsad puhkpilliprofessorid välismaalt.

bottom of page