top of page

Vox Clamantis Brüsselis

Vox Clamantis Brüsselis. FOTO EV100

7. oktoobril esines ansambel Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve juhatusel Brüsseli kaunite kunstide keskuse Bozar (Palais des Beaux-Arts) sügisprogrammis. Kontsert toimus tähistamaks Eesti eesistumist Euroopa Liidu nõukogus ja Eesti vabariigi 100. aastapäeva. Brüssel on mitme meie kultuuriga seotud ürituse keskpunktis kogu Euroopa Liidu eesistumise aja, 1. juulist kuni 31. detsembrini.

Vox Clamantise kava sobitus Brüsselis korraldatava keskaja ja varajase renessanssmuusika nädalalõpufestivaliga “1453 – from one world to another” ning kandis pealkirja “Au Passage des temps” (“Aegade läbivoolus”). Kontsert kuulus veel ka kunstikeskuse sarja “Voices – Renaissance and Baroque”, ning muidugi eesti kultuurile pühendatud sarjadesse “Estonia Portrait” ja “Focus on Estonia”. Vastavalt sellele viis Vox Clamantis Brüsselisse mitte ainult Eesti muusikat, vaid kõrvutas gregooriuse laulu ning XV sajandi repertuaari Arvo Pärdi muusikaga. Kavas olid gregooriuse koraalid, Perotinuse, John Dunstable’i, Gilles Binchois’ ja Johannes Ockeghemi teosed. Pärdilt kõlasid “Da pacem, Domine”, “And one of the Pharisees” ning osa “Kanon pokajanenist”.

18 views
bottom of page