top of page

Konkursitulemusi


Tallinna muusikakeskkooli kammerkoor Riminis. FOTO www.tmkk.edu.ee

Tallinna muusikakeskkooli kammerkoor Riminis. FOTO www.tmkk.edu.ee

Tallinna muusikakeskkooli kammerkoor osales 21.–24. septembrini rahvusvahelisel koorikonkursil Itaalias Riminis ning võitis noortekooride kategoorias kulddiplomi aunimetusega excellent. Grand prix’ voorus jäädi alla võitjatele, Hispaania Leiola konservatooriumi noortekoorile Leiola Kantika Korala. Koori dirigent Janne Fridolin pälvis eriauhinna parim grand prix’ vooru dirigent. Konkursil osalesid koorid Lätist, Leedust, Ungarist, Rootsist, Sloveeniast, Portugalist, Venemaalt, Indoneesiast ja Guatemalast. TMKK kammerkooris laulab käesoleval õppeaastal 33 lauljat vanuses 13–20 eluaastat erinevatelt erialadelt. Janne Fridolin juhatab koori alates 2012. aastast, koori hääleseadja on RO Estonia metsosopran Triin Ella.

*

7.–9. oktoobrini Peterburis toimunud rahvusvahelise konkursi “Салют Талантов” superfinaalis võitis TMKK XI klassi laulu eriala õpilane Anastasia Šepilenko akadeemilise vokaali kategoorias esikoha. Konkursil osales lauljaid, ansambleid, koore ja teisi kollektiive Venemaalt, Kasahstanist, Aserbaidžaanist, Krimmist, Kalmõkkiast, Valgevenest, Soomest ja Eestist. Konkursijärgsel ümarlaual tõsteti esile Anastasia Šepilenko õiget vokaalikäsitust, head tehnikat ja kultuurset esitust. Anastasiat saatis Katrin Peitre, tema erialaõpetaja on Triin Ella.

15 views
bottom of page