top of page

Koraalimaraton Haapsalus


Taasiseseisvumispäeva, 20. augusti hommikust järgmise päeva õhtuni lauldi Haapsalus 36 tunni vältel läbi kogu Eesti luterliku kiriku lauluraamat, 484 laulu. Ettevõtmisega tähistati veerandsaja aasta möödumist praeguse lauluraamatu ilmumisest (1992), 500 aasta möödumist luterliku reformatsiooni algusest (1517) ning pöörati tähelepanu uue lauluraamatu ettevalmistustöödele. Koraalimaraton algas “Laulu- ja palveraamatu” esimese lauluga “Au, kiitus olgu igavest’ Kolmainu Jumalale” ning lõppes palvega “Dona nobis pacem” (“Anna meile rahu”). Maratonile oodati lauljaid-palvetajaid kõikjalt üle Eesti. Tegu oli juba kolmanda sellelaadse ettevõtmisega Eestis. 2002. aastal lauldi lauluraamat kaanest kaaneni Viljandi Kultuuriakadeemia ja Viljandi Pauluse koguduse eestvedamisel ning teist korda missio Läänemaa ajal 2011. aasta augustis Haapsalu toomkirikus.

18 views
bottom of page