top of page

Kerem Hasan võitis Salzburgis maineka konkursi


Tihedas konkurentsis võitis Nestlé ja Salzburgi festivali noore dirigendi preemia noor briti dirigent Kerem Hasan. 25-aastane muusik sai preemiaks 15 000 eurot ning 2018. aasta augustis avaneb tal võimalus dirigeerida Salzburgi festivalil. Tänavuse konkursi žürii esimehe Dennis Russell Daviesi sõnul on Hasan väga meelekindel noor artist, kel on olemas vajalik anne rahvusvahelise edu saavutamiseks. Hasan tegutseb praegu Walesi rahvusooperi abidirigendina ning pooleli on õpingud Zürichi kunstiülikoolis Johannes Schlaefli käe all. Aastal 2016 osales ta dirigeerimisakadeemias Aspeni festivalil, kus õppis Robert Spano juures. Seal võitis ta ka Robert J. Harthi nimelise dirigeerimispreemia.

Varem on Nestlé ja Salzburgi festivali dirigeerimiskonkursil tuule tiibadesse saanud näiteks Aziz Shokhakimov (2016), Lorenzo Viotti (2015), Maxime Pascal (2014), Ben Gernon (2013), Mirga Gražinytė-Tyla (2012), Ainārs Rubikis (2011) ja David Afkham (2010).

30 views
bottom of page