top of page

ECHO Klassik auhinnad


Neeme Järvi võitis plaadiga “Neeme Järvi conducts Ibert” XX sajandi sümfoonilise muusika kategoorias maineka auhinna ECHO Klassik. Võiduplaadil kõlab prantsuse helilooja Jacques Ibert’i orkestrilooming. Muusikakriitik James Manheimi sõnul on Neeme Järvi mitmekülgne dirigent, kes suudab XX sajandi prantsuse muusikat juhatada mängleva kergusega ning ta peab albumit väga nauditavaks. Plaadil juhatab Järvi šveitsi-romaani orkestrit Orchestre de la Suisse Romande, mille kunstiline juht ta oli aastatel 2010–2014. Kõnealune album oli tänavu ka üks viiest Grammy nominendist orkestrimuusika kategoorias.

Aasta parimad nais- ja meeslaulja on Joyce DiDonato ja Matthias Goerne. Parimaks tšellistiks ja viiuldajaks nimetati Johannes Moser ja Christian Tetzlaff. Parim akordionist on Ksenija Sidorova, pianist Maurizio Pollini ja aasta dirigent Kent Nagano. Aasta uustulnukad on pianist Lucas Debargue, sopran Pretty Yende, kontrabassist Dominik Wagner, Notos kvartett ja dirigent Yoel Gamzou. Sooloplaatide eest said tunnustuse pianistid Fazil Say, Daniil Trifonov ja Thomas Günther ning lauljad Ian Bostridge, Marianne Crebassa ja Aida Garifullina.

ECHO Klassik on muusika valdkonna üks mainekamaid auhindu, mille eesmärk on tunnustada uusi talente ja kõrgtasemel plaadisalvestusi ning tutvustada klassikalist muusikat võimalikult laiale kuulajaskonnale. Auhinnagala toimub 29. oktoobril Hamburgis Elbphilharmonie kontserdisaalis.

21 views
bottom of page