top of page

Paavo Järvi saab Zürichi Tonhalle orkestri peadirigendiks

Hooajast 2019/20 saab Zürichi Tonhalle orkestri peadirigendiks Paavo Järvi, kellega sõlmiti leping viieks aastaks. Leping näeb ette, et Järvi töötab Zürichi orkestriga juba järgmisel, 2018/19. hooajal kolm nädalat. Järvi debüteeris Tonhalle orkestri ees aastal 2009 (järgmine kohtumine leidis aset mullu detsembris) ja võtab ameti üle Lionel Bringuier’lt, kelle ametiaeg algas aastal 2014.

Zürichi Tonhalle orkester loodi aastal 1868 ning selle eesotsas on olnud näiteks tuntud dirigendid Charles Dutoit, Christoph Eschenbach ja David Zinman. Järvi sõnul on tööpakkumine sedavõrd pikkade traditsioonidega kõrgetasemeliselt orkestrilt talle väga meeltmööda, sest “keemia” dirigendi ja orkestri vahel tekkis kiiresti. “Nii elus kui ka muusikas on õige partneri leidmine oluline. Muidugi on minu arengu seisukohalt pakkumise puhul tähtis ka asjaolu, et tegu oleks maailmatasemel muusikalise kollektiiviga, ja seda Tonhalle orkester kindlasti on,” ütles Järvi. Samuti hindab ta kõrgelt Tonhalle klassikalise väljanägemise ja fantastilise akustikaga suurepärast saali. Praegu on Järvi Tokyo NHK sümfooniaorkestri peadirigent ning Deutsche Kammerphilarmonie Bremeni kunstiline juht. Suvel ootab teda ees Pärnu muusikafestival ning pühendunud töö Eesti Festivaliorkestriga.

bottom of page