top of page

Konkursitulemusi

25.–28. maini oli Stockholmis VI rahvusvaheline konkurss, kus saavutas auhindu terve rida õpilasi Eestist. Klaver, A-vanuserühm: I koht Marie-Ann Grigorova (Tartu I MK, õp M. Ruusmaa); II koht Karima Petrovski (Tartu I MK, õp M. Ruusmaa), Jekaterina Martšenko (Sillamäe MK, õp I. Anikina); III koht Polina Zelinskaja (Tallinna MK, õp I. Truškina). Klaver, B-vanuserühm: II koht Katrin Saks (Tartu I MK, õp M. Ruusmaa). Klaver, C-vanuserühm: II koht Nikita Fatejev (Tallinna MK, õp. I. Truškina). Klaver, E-vanuserühm: III koht Olga Oja (EMTA, õp A. Juurikas); IV koht Viktoria Anikina (EMTA, õp A. Juurikas). Viiul, A-vanuserühm: diplom Aleksei Kuzovkin (Tallinna MK, õp L. Jeremjan). Viiul, B-vanuserühm: diplom Dagmar Strohmann (Tartu II MK, õp T. Luhamets). Puupuhkpill, B-vanuserühm: II koht Kevin Mattias Klasman (Viljandi MK, õp H. Altrov). Harf, C-vanuserühm: I koht Lisanne Rull ja Kaisa Helene Žigurs (mõlemad TMKK, õp E. Peäske).

*

Leo

EMTA klaveri eriala üliõpilane Leo Dubovsky (õp Ada Kuuseoks) pälvis konkursil Concorso Musicale di Palmanova absoluutse I preemia (99/100). Välja anti veel kaks I preemiat: Luca Chiandotti Itaaliast ja Marek Matous Ungarist. Võistlus viidi läbi 7. – 14. maini Kirde-Itaalias Palmanova linnas. Konkursil osales ligi 900 muusikut erinevates kategooriates. Leo Dubovsky kategooria oli kahevooruline ning tema kavas olid Bachi, Beethoveni, Chopini, Prokofjevi ja Granadose teosed. Dubovsky preemia sisaldab ka kontserte Kirde-Itaalias hooajal 2017/18.

*

26. maist 2. juunini toimus Itaalias XV rahvusvaheline konkurss “Luigi Zanuccoli”. Võistlusel osales 207 mängijat Gruusiast, Austraaliast, Kanadast, Itaaliast, Ungarist, Lätist, Saksamaalt, Venemaalt, Šveitsist, Aafrikast, Koreast, Jaapanist, Hiinast, USAst, Iisraelist, Tšiilist, Poolast, Prantsusmaalt, Taivanist, Kreekast ja Eestist.

Eesti esindajatest sai EMTA üliõpilane Ann Meeta Teppo (õp Mari Tampere-Bezrodny ja Kristiina Kriit) oma vanuserühmas solistide kategoorias I preemia. Pianistide kategoorias sai III koha Lea Valiulina (õp Ivari Ilja ja Guildhalli muusika ja draama koolis Joan Havill). Eesti noored muusikud osalesid triona ka kammeransamblite kategoorias, kus nad koosseisus Ann Meeta Teppo, Ruslan Petrov ja Lea Valiulina (õp Nata-Ly Sakkos) pälvisid III preemia.

*

29. maist 3. aprillini Vologdas toimunud X A. Bakhchievi nimelisel ülevenemaalisel lahtisel klaveriduode konkursil “Kahekesi klaveri taga” pälvis Tallinna muusikakeskkooli klaveriduo Argo & Arko (Argo Jentson ja Arko Narits, õp N. Sakkos) IV koha ja diplomi ning eripreemia Erkki-Sven Tüüri sonatiini esituse eest. Konkursil osales 54 ansamblit erinevates kategooriates Venemaalt, Eestist ja Poolast. Samas anti klaveriduole Natalia Sakkos – Toivo Peäske üle Vene Raadio diplom truuduse eest klaveriduos musitseerimise traditsioonidele.

*

24.–30. aprillini oli Itaalias Barlettas XXVII rahvusvaheline noorte muusikute konkurss “Citta di Barletta”. Konkurssi korraldatakse erinevatele pillidele ja ansamblitele, seekord esinesid pianistid, keelpilli-, puhkpilli- ja kitarrimängijad. Karina Rostovtseva (TMKK VII kl, õp S. Kuulmann-Martin) saavutas keelpillide noorte solistide kategoorias I preemia ja Viola Asoskova (TMKK VIII kl, õp J. Rostovtseva) noorte pianistide kategoorias I preemia. Konkursil osales kokku üle 500 noore muusiku 60 riigist.

*

19.–21. aprillini Riias toimunud rahvusvahelisel Karlis Strahli nimelisel flöödimängijate konkursil saavutas B-vanuserühmas III koha Tallinna muusikakeskkooli õpilane Susanne Rull (VII kl, õp R. Peäske), C-vanuserühmas I koha Tuule-Helin Krigul (VIII kl, õp M. Peäske), D-vanuserühmas III koha Laura Pähkel (X kl, õp M. Peäske).

*

6.–8. juunini oli Leedus Prienais V rahvusvaheline noorte muusikute konkurss “Olimpo musicale”. Konkursist võttis osa rohkem kui 150 mängijat Leedust, Lätist, Valgevenest, Poolast, Venemaalt, Eestist ja Saksamaalt. Võisteldi 13 vanuserühmas, kusjuures samas rühmas esinesid erinevad pillid. Tallinna muusikakeskkoolist osales kuus õpilast, kõik pälvisid konkursil edu: I koht Kadri-Karoliina Tralla (V kl, õp T. Peäske); II koht Aleksander Babkin (II kl, õp V. Kubja), Harald Trass (VIII kl, õp V. Kubja); III koht Kadri Meitus (IV kl, õp J. Rostovtseva), Dagmar Heleen Pae (V kl, õp J. Rostovtseva); diplom Ksenia Ivanova (VIII kl, õp J. Rostovtseva).

*

14. mail 2017 toimus Riias I rahvusvaheline klaverikonkurss PRIMAVERA. Konkursil osales kolmes vanuserühmas kokku 43 mängijat Lätist, Leedust, Eestist, Poolast ja Saksamaalt. Eestist osalesid Tartu I muusikakooli õp Jelena Golubi õpilased Erika Kuznetsova ja Teele Siim, Nõmme muusikakooli õp Vladimira Ljutova õpilane Anna Arsenjeva ja Türi muusikakooli õp Anne Toome klaveriklassi õpilased Maria Palling ning Annabel Narits. Erika Kuznetsova sai eripreemia oma maa helilooja teose parima esituse eest; Anna Arsenjevale, Teele Siimule, Annabel Naritsale ja Maria Pallingule anti I järgu diplom. Grand prix läks Poola noorele pianistile Nguyen van Minh Chaule. *

25. märtsil toimus Narvas Kreenholmi muusikakoolis VIII rahvusvaheline Bachi-nimeline konkurss. Osa võtsid noored pianistid Eestist, Venemaalt ja Azerbaidžaanist. Konkursi žüriis olid Narva koorikooli klaveripedagoog Ludmilla Tokareva, Ivangorodi muusikakooli klaveripedagoog M. Zrjanina, žürii esimees oli pedagoog-konsultant Lembit Tiivas. Lisaks konkursikava esitusele oli konkursi osaks veel improvisatsioon Bachi-teemalisele filmile. Eesti osalejatest pälvis konkursi grand prix Nikita Fatejev (Tallinna MK, õp Irena Truškina) ja II koha Mark Delovoi (Narva koorikool, õp Ludmilla Tokareva).

*

ERMO ehk Elleri rütmimuusika osakonna noorte loomingu konkurss toimus tänavu mais juba kaheksandat korda. Kokku oli konkursile registreerunud kümme erinevat lugu ja koosseisu. Auhinnad olid välja pannud IS Music Team, Clockwork Studio, Viljandi kitarrifestival, Vanemuise kontserdimaja ja Elleri loomekeskus. IS Music Teami preemiad: parim omalooming – Hanna Maarja Kangur, parim arranžeering – Monika Erdman, parim instrumentalist – Jaagup Jürgel, parim vokalist – Anett Tamm, üllataja preemia – Alex Verlin ja Felix Verlin. Elleri loomekeskuse preemia – Alex Verlin, Clockwork Studio preemia – Anett Tamm, Vanemuise kontserdimaja preemiad – Merlin Kivi, Hilary Karu ja Elsa Nagel, Viljandi kitarrifestivali preemia – Renar Trummal, Taaniel Pogga.

205 views
bottom of page