top of page

“Kirjad Moskvast. Lilian Semperi kirjavahetus vanematega”

“Kirjad Moskvast. Lilian Semperi kirjavahetus vanematega” on Eesti teatri- ja muusikamuuseumi sarja “Elavik” 19. raamat. See toob lugejateni armastatud klaverikunstniku Lilian Semperi ja tema vanemate, tunnustatud muusikateadlase Aurora Semperi ja kirjanik Johannes Semperi kirjavahetuse Liliani õpinguaastatel 1958–1961 Moskvas.

Lilian Semper (1933–2007) oli Eesti muusika-ja teatriakadeemia professor ning pikaaegne klaveriosakonna juhataja. Pärast Tallinna konservatooriumi lõpetamist suundus ta Moskvasse aspirantuuri. Kirjavahetus annab lugejale võimaluse tutvuda suurlinna rikkaliku kontserdieluga ning peegeldab eredalt ka seda ajastut ja olmet, nagu see Nõukogude Liidus toona oli. Raamatus on eksklusiivseid fotosid jt illustreerivaid materjale (kirjade faksiimiled, joonistused). Raamatu koostas Ene Kuljus, kujundas Kadi Pajupuu, konsultant oli Jüri Plink. Raamatu kirjastaja on SE&JS.

“Elaviku” sari teeb lugejale kättesaadavaks muuseumi kogudes olevaid ajaloolisi arhiivmaterjale – mälestusi, kirjavahetusi, päevikuid, avaldamata artikleid, reisikirjeldusi, fotosid, joonistusi ja muud huvitavat, pakkudes lugejale autentsetel allikatel põhinevat muusika- ja teatrilugu.

34 views
bottom of page