top of page

Eesti pianistide liidu avaüritus-galakontsert

11. mail toimus Keila muusikakooli saalis Eesti pianistide liidu galaõhtu. See on Eesti interpreetide liidu alaliit, mis moodustati tänavu jaanuaris ning mille eesmärk on seista hea Eesti tipp-pianistide käekäigu eest. “Helin, mis iga klaverikunstniku sees kajab, vajab toetamist, võimalusi areneda ning regulaarselt kuuldavaks saada ja seda mitte ainult õpinguaastatel, vaid kogu elu. Eesti pianistide liit seab oma põhieesmärgiks leida väärikat väljundit Eesti tipp-pianistidele, et neil oleks võimalust jagada publikuga endas peituvat ilumaailma regulaarsete ülesastumistega Eesti esindussaalides ning Eesti esindusorkestrite ees,” sõnas pianistide liidu juhatuse esimees Mihkel Poll. Liit püüab jõudumööda tegelda ka kõigi muude klaverikunsti ning selle arengusse puutuvate küsimustega.

Galakontserdil astus lavale enamik Eesti väljapaistvaid pianiste: Ivari Ilja, Tanel Joamets, Age Juurikas, Kristi Kapten, Sten Lassmann, Marko Martin, Mati Mikalai, Mihkel Poll, Johan Randvere, Kai Ratassepp, Kristiina Rokashevich, Ralf Taal ja Irina Zahharenkova. Keila muusikakooli saal, mis on Eesti üks parimaid kammersaale ning kus on möödunud sügisel ostetud uus kontsertklaver Petrof, oli kuulajaist tulvil.

26 views
bottom of page